29 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Uvodna konferencija projekta “Nabava autobusa za Polet d.o.o. Vinkovci”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima je održana Uvodna konferencija projekta “Nabava autobusa za Polet d.o.o. Vinkovci”. Riječ je o projektu kroz koji je osigurano 14.999.999,96 kuna za nove solo poluniskopodne autobuse, od čega 11.999.999,97 kuna bespovratnih sredstava.

Na konferenciji su predstavljeni planovi, ciljevi i očekivani rezultati projekta. Istaknuto je, između ostaloga, kako je nabava novih autobusa od iznimnog značaja za sve putnike u javnom gradskom prijevozu i građane Vinkovaca, kao i za samog prijevoznika.

Sadašnji Poletovi autobusi su prosječne starosti 14 godina. Novih sedam autobusa svakako će povećati kvalitetu i sigurnost usluge i to europskim novcem. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda i državnog proračuna. Uz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prvi Poletov projekt koji je sufinanciran europskim sredstvima, ostvaren je zahvaljujući i potpori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Zamjetno je smanjenje broja putnika u javnom prijevozu, pa se očekuje da će novi autobusi koji pružaju udobnost, brzinu i sigurnost promijeniti navike i vratiti Vinkovčane u gradske autobuse. Projekt traje 24 mjeseca, a postupak nabave autobusa je u tijeku.

U Poletu žele osigurati kvalitetnu i u svakom smislu pristupačnu uslugu svim korisnicima. Ovim projektom cilj je potaknuti građane na korištenje javnog prijevoza, povećati mobilnost građana i osigurati održiv javni gradski prijevoz, a uz to i izravno utjecati na smanjenje preopterećenosti prometnica, te utjecati na smanjenje emisije ugljikovog dioksida i negativnog utjecaja stakleničkih plinova na okoliš.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime