22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

V. Rimski dani u Vinkovcima 26. i 27. svibnja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovci se pripremaju za manifestaciju Rimski dani, koja će se ove godine održati posljednjeg vikenda u mjesecu – 26. i 27. svibnja.

Ovogodišnji slogan je “Koliko Cezara treba da se pobijede Panonci? Barem tri!”

– Imat će građani i građanke Vinkovaca i djeca priliku vidjeti dvije trupe. Jednu rimsku koja će organizirati u gradskom parku, rimski vojni logor i keltsku trupu koja će organizirati keltsko naselje – najavio je kustos vinkovačkog Gradskog muzeja Hrvoje Vulić.

Bit će upriličeno sukobljavanje trupa i gladijatorske borbe koji građani i najavljeni gosti jedva čekaju vidjeti. Bit će stranih i domaćih legionarskih i gladijatorskih skupina, kao i atraktivna Dioklecijanova legija – sveukupno 30 aktera borbe između Kelta i Rimljana.

– Veseli nas što su to prepoznali profesori, djeca, i drugi zainteresirani iz drugih krajeva naše zemlje koji su najavili svoj dolazak u grad Vinkovce – rekla je Martina Matković, direktorica TZ Vinkovci.

Cilj ove manifestacije je uključiti što više posjetitelja u događanja u gradu tijekom Rimskih dana kroz radionice, prikaz života Rimljana, igrokaze i sl., prezentirati Vinkovce kao grad bogatog naslijeđa iz rimskoga vremena koji danas, kroz ovakva događanja, također privlači posjetitelje svih uzrasta.

Za 26. svibnja organiziran je defile u večernjim satima, a kako su živjeli Rimljani i Kelti te čime su se bavili, svi zainteresirani također će moći vidjeti tog prvog dana. Dan 27. svibnja rezerviran je za atraktivne gladijatorske borbe.

I ugostitelji i hotelijeri pripremaju bogat program povodom manifestacije.

Sve će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime