21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Večeras u glavnome šatoru birt će održana pretposljednja večer Županijske smotre folklora

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na pretposljednjim Folklornim večerima – Županijskoj smotri folklora, večeras u glavnome šatoru održat će se nastupi 13 kulturno umjetničkih društava s područja Vukovarsko-srijemske županije. Na pretposljednjim Folklornim večerima – Županijskoj smotri folklora, večeras u glavnome šatoru održat će se nastupi 13 kulturno umjetničkih društava s područja Vukovarsko-srijemske županije.
Tako će se vinkovačkoj publici predstaviti KUD „ Seljačka sloga“ Strošinci, Slavko Janković iz Rokovaca-Andrijaševaca, Kud Josip Kozarac iz Posavskih Podgajaca, Kud „Ady Endre“ Korođ, KC „Klasje“ Privlaka, Kud Kolo iz Vukovara, Kud „ Pri DVD Nijemci“ iz Nijemaca, Kud  Ljudevit Štur iz Iloka, Kud Josip Kozarac iz Štitara, Kud Gradske udruge umirovljenika Vinkovci, Kud „ Spačva“ Donje novo Selo, Kud „Matija Gubec“ Sotin, Kud Lela i Vladimir Matanović iz Antina.
Sutra je posljednja, peta večer županijske smotre folklora nakon koje će se održati okrugli stol predsjednika KUD-ova i tročlanog povjerenstva koje budnim okom već danima prati i ocjenjuje sve nastupe.
Najbolji od 60-ak kudova koliko će ih nastupiti na Županijskoj smotri folklora, predstavljat će županiju Vukovarsko-srijemsku na državnim i međunarodnim smotrama, te će između ostalog iduće godine sudjelovati na svečanom otvorenju 53. Vinkovačkih jeseni.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime