-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Veleposlanik Južnoafričke Republike boravio u Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je boravio veleposlanik Južnoafričke Republike za Republiku Hrvatsku Peter Vermeulen. Veleposlanika sa sjedištem u Budimpešti ugostio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima. Tema razgovora bila je gospodarske naravi, s naglaskom na ulaganje u malo i srednje poduzetništvo.

– Prednost u svakom smislu treba dati gospodarstvu i interesnim sferama, jer danas s obzirom na komunikaciju, težimo IT sektoru, njegovom razvoju, mislim da tu doista možemo tražiti suradnju i u svim područjima u kojima se to pokaže moguće – rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

– Ove godine, slavimo 25 godina slobode, a jednako toliko je i Hrvatska neovisna. Suočeni smo s trostrukim izazovima – siromaštvom, kvalitetom i zapošljavanjem. Postoje i razlike među izazovima. Izazov je, složili smo se u razgovoru, stvoriti radna mjesta koja trebaju gospodarstvu od pada industrije do revolucije, na temelju digitalne ekonomije, razmišljajući o ljudima – istaknuo je Nj.E. Pieter Vermeulen, veleposlanik Južnoafričke Republike, koji je, kako je istaknuo, u Vukovaru boravio prvi, ali ne i posljednji puta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime