5 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Veliki broj slučajeva obiteljskog nasilja ostaje neprijavljen

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održan sastanak Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Na prvom sastanku ove godine usvojeno je godišnje izvješće o radu za 2019., kao i Plan rada za 2020. godinu te su utvrđene aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Nasilje nad ženama prisutno je u svim društvima, a razlike se pronalaze u odnosu prema nasilju i mehanizmima zaštite žena žrtava nasilja. Jedna od zadaća ovoga tima je i unapređivanje sustava zaštite od nasilja u lokalnoj zajednici, što je od iznimne važnosti upravo zbog velikog broja slučajeva nasilja koji ostaju neprijavljeni. U Županijskom timu ističu da je često problem upravo dugotrajan postupak kroz koji svaka žrtva nasilja prolazi odluči li prijaviti svoga zlostavljača. Stoga je, smatraju, važno da se kontinuirano radi na poboljšanju sustava te da nitko od sudionika cijelog postupka ne zakaže.

Prijavu obiteljskog nasilja nadležnom centru za socijalnu skrb, policiji ili udrugama koje se bave tom tematikom može i treba prijaviti svatko tko ga primijeti. To je jedini način rješavanja problema nasilja prema ženama i obiteljskog nasilja, poručeno je sa sastanka.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime