28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Veliki korak u razvoju vinkovačkog IT sektora

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Uz one u Beču, Budimpešti, Munchenu i drugim europskim i svjetskim gradovima i u Vinkovcima otvoren ured jedne od vodećih informatičkih tvrtki u Hrvatskoj, srednjoeuropskog lidera u ponudi softvera za cjelovito upravljanje poslovnim procesima, imovinom i resursima.

S preko 30 godina iskustva te više od 1.000 međunarodnih klijenata, GDi je diljem svijeta poznata i priznata visokotehnološka tvrtka koja zapošljava više oko 300 zaposlenika i posluje na 16 lokacija. Za svoju najnoviju poslovnu lokaciju odabrali su upravo naš grad koji se tako priključuje srednjoeuropskim metropolama i hrvatskim gradovima Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu te postaje dio velike GDi obitelji.

Uz širenje poslovanja, ističu iz ove tvrtke, glavna motivacija otvaranja ureda u Vinkovcima je ta što kao društveno odgovorna kompanija žele omogućiti lokalnoj zajednici poticanje razvoja IT industrije i zadržavanje stručnjaka iz tog područja u gradu iz kojeg potječu. Naime, u GDi-u su prepoznali kako Vinkovci raspolažu velikim potencijalom u obliku mladih, obrazovanih ljudi koji su često zbog posla primorani seliti u veće gradove, pa i u inozemstvo. Upravo njima žele pomoći da nastave svoj životni i karijerni put u vlastitom gradu, a novi GDi ured u Vinkovcima, ističu, otvorit će mogućnost za razvoj karijere u IT sektoru i stanovnicima okolnih sela, gradova i županija.

„Želimo u Vinkovcima potaknuti otvaranje novih radnih mjesta i raditi na razvoju naših ICT proizvoda te tako omogućiti mladima da ostanu u svome gradu. Kao tvrtka sa svojim tridesetogodišnjim iskustvom u raznim industrijama možemo pomoći ovoj sredini u razvoju digitalizacije i u digitalnoj transformaciji i omogućiti da ovaj grad i okolna mjesta dobiju partnera u ovim procesima. Na ovom prostoru ima itekako kvalitetnih inženjera. Prije 25 godina nije bilo ovakvih prilika u industriji pa sam i ja osobno nakon fakulteta otišao u Zagreb, stoga, smatram pozitivnim ovakve promjene koje utječu na razvoj tehnologije i radna mjesta u Vinkovcima pa su sada prilike puno bolje, a mi se nadamo da ćemo te prilike dodatno razvijati“, rekao je prigodom otvaranja ureda tvrtke u Poduzetničkom inkubatoru Dominik Periškić, izvršni direktor za razvoj poslovanja i voditelj ureda u Vinkovcima.

Suradnja tvrtke GDi i Vinkovaca, moglo se čuti, obostrano je korisna – GDi će kroz razvojni centar koji okuplja mlade stručnjake dobiti kvalitetan kadar i dalje razvijati svoje poslovanje, a istovremeno će pomoći Gradu da pruži priliku svojim građanima da ostanu živjeti i raditi u Vinkovcima. GDi će doprinijeti i kroz svoje bogato iskustvo u IT-u i tako omogućiti Vinkovcima da ojačaju svoju poziciju u jednoj od vodećih i najbrže rastućih industrija u svijetu.

„Primarno se bavimo industrijskim ICT softverom što znači da pomažemo razvoj poslovanja različitim kompanijama. Volim reći da radimo pametne stvari. Često se smatra da je IT industrija samo gaming, međutim mi prije svega pomažemo razvoj određene infrastrukture kako bi poslovanje podignuli na veći nivo, da kompanije budu brže i efikasnije, a korisnici na vrijeme dobiju sve usluge i informacije. U digitalnom svijetu danas je najvažnije podići efikasnost poslovanja kako bi bio konkurentan na tržištu“, objasnio je Periškić.

„U današnje doba modernih tehnologija, kada iz udobnosti svoga doma i iz svoga grada možete raditi za razne svjetske kompanije, ovakva jedna tvrtka koja će djelovati i kao razvojni centar za mlade stručnjake velika je prilika za naše građane. Vinkovci u ovom trenutku imaju dvadesetak IT tvrtki, a s jednim ovako snažnim igračem dobivamo i iskustvo koje dolazi iz različitih svjetskih metropola. S našim IT tvrtkama i stručnjacima imamo dobru suradnju, imamo brojne ideje kako unaprijediti naš grad i vjerujem kako će nam oni u tome pomoći“, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Bosančić.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime