11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Veliki uspjeh stolnotenisačica i stolnotenisača naše županije na državnoj završnici Sportskih igrara mladih

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Splitu je od 5.8. do 7.8. održana velika državna završnica u stolnom tenisu, gdje su snage odmjerili najbolji stolnotenisači/ce iz cijele Hrvatske u različitim kategorijama.

Mladi sportaši su se, uz iznimne poteze, odlično zabavljali, družili i stvarali nova prijateljstva.

U kategoriji djevojčica 2010. godište i mlađe brončanu medalju osvojila je Ema Majstorović (Nuštar). Kod djevojčica 2007. godište i mlađe brončanu medalju osvaja Barbara Vučinić (Vinkovci), a u istoj kategoriji kod dječaka srebro je pripalo Anti Kolaku (Vinkovci) a bronce Dominiku Majstoroviću (Nuštar) i Davidu Kubičeku (Nuštar). U najstarijoj kategoriji (2004. godište i mlađi/e), Tonka Rudnički (Nuštar) osvojila je brončanu medalju kod djevojaka, a Darijo Bistrović (Opatovac) srebrnu te Luka Damjanović (Nuštar) brončanu kod dječaka. Osvajači zlatnih i srebrnih medalja time su osigurali plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 16.-20 kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

 

 

Svi rezultati:
Djevojčice 2010.

Klara Končar (Bjelovar)
Anđela Živković (Šibenik)
Loreta Mandić (Šibenik)
3. Ema Majstorović (Nuštar)

Dječaci 2010.

Ivan Smiljanić (Požega)
Šime Klarić (Šibenik)
Fran Sarač (Čakovec)
3. Mateo Terihaj (Samobor)

Djevojčice 2007.

Franka Miškić (Šibenik)
Bruna Gučin (Oroslavje)
Gracija Kačavenda (Oroslavje)
3. Barbara Vučinić (Vinkovci)

Dječaci 2007.

Luka Tepeš (Dugo Selo)
Ante Kolak (Vinkovci)
Dominik Majstorović (Nuštar)
3. David Kubiček (Nuštar)

Djevojčice 2004.

Bruna Borovec (Varaždin)
Ana Znika (Samobor)
Lorena Perendić (Oroslavje)
3. Tonka Rudnički (Nuštar)

Dječaci 2004.

Simon Vincek (Žabnik)
Darijo Bistrović (Opatovac)
Luka Damjanović (Nuštar)
3. Dorijan Gučin (Donja Stubica)

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime