-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Veliki značaj projekta “Želim raditi – želim pomoći” za Otočane starije životne dobi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Projekt “Želim raditi – želim pomoći” čiji je nositelj Grad Otok, započeo je 1. prosinca prošle godine potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Provedba projekta vrijednog preko šest milijuna kuna trajat će 30 mjeseci odnosno do lipnja 2020. godine. Riječ je o projektu koji je donio višestruku koristima projekta koji je Otoku i Komletincima donio ujedno i nova zapošljavanja i skrb o žiteljima treće životne dobi.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je ovaj projekt u okviru otvorenog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstava “Zaželi-Program zapošljavanja žena”. Vrijednost projekta je 6.357.323,31 kn bespovratnih sredstava. Projekt je omogućio zapošljavanje 45 teško zapošljivih žena s područja Otoka i Komletinaca. Novozaposlene žene pružaju podršku i pomoć u kući za 225 osoba starije dobi te osobama s invaliditetom i bolesnim i nemoćnim osobama iz Otoka i Komletinaca.
Cilj projekta “Želim raditi – želim pomoći” je poboljšati pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina na području grada Otok te povećati socijalnu uključenost i kakvoću života starijih osoba u nepovoljnom položaju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime