29 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Veteransko prvenstvo Hrvatske okupilo više od 50 plivačica i plivača diljem Lijepe naše

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Minuloga vikenda na bazenima Lenije održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske za veterane u plivanju. Po prvi puta domaćin je bio Vinkovački plivački klub. Grad na Bosutu okupio je 12 klubova iz svih dijelova Hrvatske, te više od 50 plivačica i plivača.
„Natječe se gotovo u svim disciplinama, 50 metara kraula, leđa, delfin, prsa, mješovito plus štafete. Ima i na 100 metara, ima i 400 metara kraula. Prema propozicijama prvenstva Hrvatske ima dosta disciplina. U dva dijela će biti podijeljeno natjecanje baš zbog toga, da se odradi prvi dio prijepodne i drugi dio natjecanja poslijepodne, zbog velikog broja disciplina”, rekao je Ivan Kalinić, predsjednik Vinkovačkog plivačkog kluba. A oni najbolji će biti kvalificirani za veteransko prvenstvo Europe i svijeta.

Značajno natjecanje, koje je po prvi puta održano u Vinkovcima, podržao je i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.
„Vinkovačko plivanje iz godine u godinu napreduje velikim koracima, što je i dokaz tome i naši plivački klubovi, na brojnim natjecanjima ostvaruju vrhunske rezultate, ali ono što je najbitnije, okupljaju veliki broj djece i mladih, koji imaju priliku ovdje u Vinkovcima na našim bazenima, baviti se najzdravijim sportom na svijetu. Moram pohvaliti i čestitati organizatorima Vinkovački plivački klub, koji je organizirao jedno ovako natjecanje veteransko koje je i međunarodnog karaktera, ali posebno me veseli jedna činjenica da danas obuku prolaze mladi suci, koji nakon položenog stručnog dijela, imaju priliku dobiti zaslužene licence. Veseli me što se baš to natjecanjima po prvi puta održava baš u Vinkovcima. I mogu natjecateljima samo poželjeti puno uspjeha, sreće i što bolje rezultate”, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Složit će se svi kako je Vinkovački plivački klub organizacijski odradio odličan posao.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime