28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Vijenci i svijeće za sve žrtve Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, predstavnici Grada Vukovara položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na sve koji posljednje sne snivaju na vukovaskom tlu. Molitvu za sve pokojne predvodio je fra Matija Marijić iz Župe Svetih Filipa i Jakova.

Ovim blagdanom želimo se zahvaliti svih poginulim i nestalim sugrađanima jer zbog njihove žrtve uživamo slobodu Domovine, poručeno je na Memorijalnom groblju.

Pavliček je nadodao kako će predstojeći mjesec studeni biti obilježen brojnim tužnim, ali i ponosnim obljetnicama. Vukovarske gradske četvrti, iz dana u dan padale su pod okupacijom nadmoćnog i krvoločnog agresora.

S krunicom u ruci i vjerom u pravdu branitelji su posljednje atome snage i hrabrosti položili za slobodnu Domovinu i to im nikad nećemo zaboraviti istaknuo je Pavliček.

Cijela Hrvatska se u studenom prisjeća ratnih strahota doživljenih 1991. godine. Dani su to kada je mladost usnula, a jedan grad gotovo izbrisan s lica zemlje. Bolna sjećanja na tragične događaje, živa su i danas, poručeno je.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime