11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Vijenci i upaljene svijeće na mjestu posebnog pijeteta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom Dana Svih Svetih i Dušnog dana na Memorijalnom groblju u Vukovaru kod središnjeg spomen obilježja položeni su vijenci i upaljene svijeće. Paljenje svijeća i donošenje cvijeća na groblje – tradicija za blagdan Svih svetih i Dušni dan, poseban značaj imaju u stradalničkim Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Podno središnjeg spomen obilježja na Memorijalnom groblju u Vukovaru vijenac i upaljene svijeće položilo je zajedničko izaslanstvo Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova. Vijenac je položilo i zajedničko izaslanstvo Ministarstva branitelja i Udruga iz Domovinskog rata, sastavljeno od predstavnika županijskih i gradskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje je predvodio predstojnik Ureda državne uprave u VSŽ doc.dr.sc. Mario Banožić. Župan Božo Galić, pak , predvodio je izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Sjećanje i zahvalnost, cvijeće i svijeće, uoči svetkovine Svih svetih i Dušnog dana, u spomen na sve one koji su utkali živote u stavaranje neovisne Republike Hrvatske – ukratko je opis današnjeg odavanja počasti u Vukovaru.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime