4 C
Vinkovci
Petak, 2 prosinca, 2022

Vinkovačka bolnica još uvijek nije dobila obavijest iz DORH-a u slučaju iznenadne smrti Zlatka Perkunića

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Smrt Zlatka Perkunića iz Privlake u lipnju u vinkovačkoj bolnici na gastroenterologiji internog odjela, dignula je na noge cijelu Hrvatsku, nakon što je u javnost dospjela priča obitelji, kako je nekoliko dana nakon Zlatkova ukopa, na kućnu adresu Bruno Parađik – osoba s kojim je Zlatko dijelo sobu – donio pismo u kojemu je opisao kako je Zlatko umro u nesnosnim bolovima – 11. lipnja ujutro u 7 sati i 35 minuta.

Obitelj Perkunić podignula je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru protiv više članova liječničkog i bolničkog osoblja vinkovačke bolnice i to za ubojstvo iz nehaja.

– Mi zasada nismo dobili obavijest, jer ja pretpostavljam da Državno odvjetništvo postupa onako kako je i inače standardan postupak. Da će oni sada obavijestiti ministarstvo zdravstva koje će poslati inspekcijski nadzor, koje će napraviti uvid u medicinsku dokumentaciju i uzeti izjave liječnika i dati svoje mišljenje, na osnovu toga mišljenja inspekcijskog nadzora ministarstva zdravstva, Dorh će procijeniti da li ima kakvih elemenata za daljnje postupanje ili ne – izjavio je Krunoslav Šporčić, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci.

Obitelj pokojnika prvotno je pristala, a potom povukla odluku o obdukciji. Sada kad su podignuli kaznenu prijavu, na sve su spremni.

– Mi želimo, ako je potrebno i ekshumacija tijela i obdukcija tijela. Uz tijelo kad se bude ekshumiralo, želim biti ja u ime obitelji, to i snaha i djeca žele, želim da se lijes otvori da ja vidim da je to moj brat otvoren i ako je po Zakonu dozvoljeno, želim prisustvovati obdukciji – rekao je brat pokojnog Zlatka, Petar Perkunić.

Hoće li se dogoditi prvotno ekshumacija tijela, a potom i obdukcija, koju obitelj želi da se dogodi u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu, ostaje vidjeti. Kaznena prijava podnesena je protiv sedam djelatnika Opće županijske bolnice Vinkovci.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime