28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Vinkovačka škola domaćin natjecanja Ponos domovine

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca u Vinkovcima ugostila je natjecatelje Ponosa domovine. Cilj s kojim je natjecanje pokrenuto nije se promijenio do današnjeg dana – poučiti što više mlade, u prvom redu srednjoškolce, o svojoj domovini. Kroz ovo natjecanje stječu znanje koje ne stječu kroz školski sustav, a naglasak je na povijesti, Domovinskom ratu u prvom redu, ali i na ostalim područjima kao što je sport. Zanimljivo je, a brojke to pokazuju, da su u posljednjih deset godina, otkako se natjecanje održava, mladi sve manje fizički aktivni.

“Znamo da je vrlo bitna i tjelesna priprema srednjoškolaca, tako da mi imamo provjeru pet ili u finalu čak šest sportskih disciplina. Na taj način opravdavamo moto natjecanja “Znanjem i igrom na ponos domovine”, rekao je voditelj projekta Ponos domovine Žarko Delač.

Zanimanje za natjecanje Ponos domovine raste iz godine u godinu i organizatori zbog toga ne kriju svoje zadovoljstvo. Katalog pitanja sadrži njih čak 550. Potrebno ih je proći, ali i naučiti za ispit. Kojih 40 pitanja će dobiti svaki od natjecatelja – stvar je sreće.

“Mi dolazimo iz gimnazije Vukovar i već desetu godinu sudjelujemo na natjecanju Ponos domovine. Interes u našoj školi je za ovaj projekt vrlo velik. Kažem, od prvog dana sudjelujemo u svemu tome. Pogotovo tema Domovinskog rata, interesantna je u Vukovaru, kao i priče o svemu onome što se dogodilo, tako da to kod djece budi veliki interes”, riječi su mentora Dubravka Žuvića.

Razlog pokretanja projekta je poticanje mladih naraštaja da spoznaju te njeguju domoljublje i povijesne tekovine. Osim natjecanja srednjoškolaca, projekt se sastoji i od dokumentarnog filma Moja domovina te internet radija Ponos domovine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime