21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Vinkovačke jeseni i u digitalnom obliku

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kroz EU projekt co:op suradnja Državnog arhiva, Udruge Vinkovački šokački rodovi, Turističke zajednice Grada Vinkovaca i Gradske čitaonica i knjižnice Vinkovci predstavljena je Topoteka Vinkovačkih jeseni.

Pisma poznatih upućena organizacijskom odboru, fotografije zabilježene na prvim vinkovačkim jesenima održanim 1966. godine, prva pozivnica na najpoznatiju vinkovačku manifestaciju – sve će te, ali i još mnoge zapise , u okviru ovog EU projekta uskoro ljubitelji tradicije moći vidjeti na jednom mjestu – Topoteci. Želja je potaknuti svijest o značaju povijesne dokumentarne baštine, osvježiti priču o povijesti Vinkovačkih jeseni, o značaju koji su imale i kontekstu u kojemu su nastajale. Digitalnih zbirki, kao što je ova Vinkovačkih jeseni, kroz tri godine otvoreno je 160 u 14 europskih zemalja i 10 u Hrvatskoj. Zamišljen kao svojevrsni trajni spomenik minulih vremena i događaja, iako tek u začecima, neki su već prepoznali.

”Nama se već javila gospođa Marina Jurković i donirala fotografije s prvih vinkovačkih jeseni iz 1966. godine. Upućujem poziv svima koji imaju uspomene s Vinkovačkih jeseni, da se jave navedenim ustanovama i ostave svoj trag u povijesti”, rekao je Stjepan Prutki, viši arhivist Državnog arhiva u Vukovaru.

Riječ je o novom i drugačijem načinu promocije grada na Bosutu, istaknula je tom prilikom Martina Matković, direktorica Turističke zajednice Grada Vinkovaca.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime