4 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Vinkovački Dilj uspješno riješio svoje probleme, zapošljava 300 djelatnika i izvozi od Albanije do Ukrajine

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Dilj je jedan od onih gospodarskih subjekata koji može biti primjer mnogima, jer je uspješno riješio probleme. Danas zapošljavaju 300 radnika, a uz hrvatsko tržište, proizvode plasiraju i u mnoge druge zemlje, među koje se odnedavno ubraja i Albanija – čulo se danas prilikom posjeta vukovarsko-srijemskog župana, Bože Galića i zamjenika vinkovačkog gradonačelnika, Ivana Bosančića, tvrtki Dilj.
“Na ponos i bila i bit će. Bila je u krizi. Nama je drago da sada posluje dobro. Tu smo da pomognemo koliko možemo, a sve s ciljem otvaranja što više radnih mjesta”, rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. I zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić također je iznimno sretan što je tvrtka Dilj danas vodeći gospodarski subjekt u gradu.”Tvrtka Dilj je ponos grada Vinkovaca. Posjetili smo je kako bi porazgovarali o nekim njihovim projektima koji trebaju ići ka dodatnoj modernizaciji postrojenja. Grad je uvijek spreman pomoći, primjerice, kroz svoje agencije”, rekao je Bosančić.
U predstečajnoj nagodbi, u kojoj je Dilj uspio isplatiti sve vjerovnike, izradili su Strategiju koja je bila vodilja za daljnje poslovanje, ali i u osvajanju novih tržišta. Tri godine za redom bilježili su rast od deset posto. Rezultat toga je danas uspješno poslovanje i razgranato tržište. Uz hrvatsko i bosnaskohercegovačko svrstale su se i brojne druge, prodaja se kreće sve do Ukrajine. Naime, za razliku od dosadšanjih pet posto prodaja prema drugim zemljama popela se na 18 posto što je podatak koji bi ohrabrio svakog gospodarstvenika. Plan je ove godine iz pogona Dilja na tržište plasirati 27 milijuna komada crijepova.
” Isto toliko nam je i plan prodaje. Nemamo problema s naplatom i to smo rješili. Napravili smo s našim kupcima partnerske odnose tako da uspijemo sve naplatiti i rezultat svega toga je novo zapošljavanje”, istaknuo je direktor Dražen Ivezić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime