4.2 C
Vinkovci
Srijeda, 19 siječnja, 2022

Vinkovački gradonačelnik nagradio uspješne učenike

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Grad Vinkovci danas je po prvi puta nagradio učenike vinkovačkih osnovnih i srednjih škola koji su postignuli zapažene rezultate na školskim natjecanjima, kako na općinskoj, županijskoj i državnoj, tako i na međunarodnoj razini. N svečanom prijamu u gradskoj vijećnici, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić ugostio je ukupno 62 učenika, ističući tom prigodom važnost ulaganja i poticanja svih učenika, ali i njihovih mentora, kao i osiguravanja što boljih uvjeta za rad. Među 62 učenika, 21 nagrađeni je iz osnovnih škola te 41 iz srednjih škola.

– Ovo mi puno znači, osjećam se lijepo. Nisam od rođenja živjela u Vinkovcima, ali volim Vinkovce, povezana sam za ovaj grad pa mi i ova nagrada puno znači, rekla je uoči prijama jedna od nagrađenih učenica, Nera Bandić iz Osnovne škole Antun Gustav Matoš.

S ciljem osiguravanja što boljih uvjeta za rad učenicima i mentorima pokrenut je projekt Centar izvsnosti, čiji su nositelji vinkovačka Gimnazija M.A. Reljkovića te Osnovna škola Antuna Gustava Matoša. I taj je projekt prepoznao i podržao Grad Vinkovci, osiguravši za tu namjenu u proračunu inicijalnih 100.000 kuna. Prilika je to, govori Bosančić, i mentorima i nadarenoj djeci za još veći napredak.

– Oni koji se budu tako obrazovali, koji budu išli u korak s vremenom, doprinijet će razvoju Vinkovaca kroz gospodarske, društvene ili bilo koje druge pravce i tako će Vinkovci postati bolji, čvršći i kvalitetniji grad, mi ćemo biti bolje društvo. Uvijek volim istaknuti da je ulaganje u djecu jedino sigurno ulaganje koje se vraća u budućnosti.

Inače, za nagrade uspješnim učenicima Grad Vinkovci je izdvojio 65.000 kuna. Osim novčanih nagrada, učenicima su uručeni i razni prigodni darovi te košare s isključivo domaćim proizvodima lokalnih proizvođača.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime