34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Vinkovački lađari već devetu godinu zaredom sudjeluju na maratonu lađa Metković – Ploče

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Maraton lađa amatersko je sportsko natjecanje u utrci lađa, tradicionalnih autohtonih plovila u dolini Neretve. Održava se jednom godišnje, druge subote u kolovozu, na relaciji Metković – Ploče dugoj 22 i pol kilometra, i to u organizaciji Udruge lađara Neretve, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Cilj Maratona lađa je očuvanje i otrgnuće od zaborava i propadanja stare izvorne neretvanske lađe, a na njemu će i ove godine, već devetu zaredom, uz potporu Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije sudjelovati i Vinkovački lađari.

Predsjednik Udruge Vinkovački lađari, Stjepan Sertić izjavio je:

”Nama je cilj da izdržimo cijelu utrku, to je ipak 22 i pol kilometra, to je uvijek upitno kako će to sve završiti, ali mi smo optimisti i nadamo se da će biti sve u redu. I da ćemo se vratiti ponosni, da što bolje predstavimo naš grad, to je naš osnovni i glavni cilj.”

Inače, za ovogodišnji 23. u nizu Maraton lađa, koji će biti održan u subotu, 8. kolovoza, prijavljeno je 35 ekipa, odnosno čak sedam nego više prošle godine. Dosad najbolji rezultat Vinkovački lađari ostvarili su 2016. godine kada su osvojili 22. mjesto.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime