11 C
Vinkovci
Petak, 29 rujna, 2023

Vinkovački srednjoškolci plesom poslali poruke protiv nasilja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Tri vinkovačke srednje škole – Srednja strukovna škola, Tehnička škola Ruđera Boškovića i Zdravstveno-veterinarska škola pridružile su se borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, u okviru globalne kampanje “Milijarda ustaje”, pokrenute 2012. godine, kao poziv na djelovanje i odgovor na zastrašujuću statistiku po kojoj je svaka treća žena u svijetu pretučena ili silovana, što čini ukupno jednu milijardu zlostavljanih žena. Situacija je i u Hrvatskoj alarmantna.

”Smatramo da učenike treba odmalena poticati nenasilnom ponašanju, treba ih naučiti da prepoznaju što je nasilje, da znaju reagirati kada prepoznaju neko nasilno ponašanje. Mislim da je jako važno naučiti učenike nenasilnom ponašanju i za njihovu budućnost, za njihove veze, jer smo se ovdje prvo borili protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. Važno je da imaju bolje intimne veze, brakove, obitelji, iz čega će onda doći i zadovoljnija i sretnija djeca. Svi trebamo preknuti lanac nasilnog ponašanja i poticati suradnju, razumijevanje, tolerancije, razgovor, a ne okrenuti se tako da napadamo jedni druge”, poručila je Stefani Horvat, psihologinja Srednje strukovne škole.

Vinkovački srednjoškolci poslali su na ovaj način snažne poruke svima koji su na bilo koji način bili sudionici nasilja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime