1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Vinkovačkim poduzetnicima tisuću eura umjesto pet tisuća kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima su u novoj godini odlučili „pojačati“ mjeru kojom već godinama nastoje olakšati građanima ulazak u poduzetničke vode. Vinkovčani koji su se po prvi puta odlučili na ovakav korak tako od sada mogu računati na 1.000 eura gradske potpore, što je povećanje od 2.500 kuna u odnosu na prošlu godinu kada su poduzetnici početnici na raspolaganju imali 5.000 kuna.

Za „Mjeru 2 – novi poduzetnici“ za 2023. godinu u gradskom proračunu osigurano je 35 tisuća eura, a iznos će se i povećati ukoliko bude potrebno odnosno ako broj prijava bude veći od predviđenog. Prošle godine, ističe pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Grada Vinkovaca Hrvoje Niče, potporu za nove poduzetnike koristilo je 46 poslovnih subjekata s područja grada koji zajedno zapošljavaju ukupno 80 djelatnika.

„Zanimljivo je za primijetiti kako su od njih 46 u 13 slučajeva vlasnici odnosno osnivači žene, dok ih je 25 iz skupine mladih poduzetnika (do 40. navršene godine života). Prema našoj evidenciji, svi su i dalje poslovno aktivni, što je i najvažnije u ovoj priči. Od 2019. godine, otkako se provodi ova mjera, istu je koristilo 154 poduzetnika koji su otvorili 225 novih radnih mjesta“, objašnjava Niče.

Gradonačelnik Ivan Bosančić naglašava stalno povećanje sredstava koja grad osigurava za ovu potrebu, precizirajući kako je 2019. godine maksimalni iznos potpore iznosio 3.000 kuna, od 2020. do 2022. godine 5.000 kuna, a sada već govorimo o 1.000 eura odnosno 7.500 kuna.

„Ovo je samo jedna od mjera i jedan mali dio onoga čime nastojimo pomoći našim poduzetnicima koji su ključ gospodarskog razvoja Vinkovaca. Jasno je da ovakve potpore nisu presudne za uspjeh, ali pomognu u startu, u onim prvim koracima koje treba što uspješnije proći. Na poduzetnicima je da razvijaju svoje poslovanje, a na nam je da im za to osiguramo što kvalitetnije uvijete, od onih infrastrukturnih na području grada do onih koji se odnose na suradnju pri realizaciji brojnih projekata na kojima se radi u našem gradu. Vinkovačko gospodarstvo u posljednje vrijeme unatoč svim globalnim poteškoćama ima odlične rezultate, a zajedno ćemo osigurati da se takav trend i nastavi“, poručuje gradonačelnik.

Javni poziv novim poduzetnicima za korištenje sredstava objavljen je na stranicama Grada Vinkovaca, gdje se mogu pronaći detalji i upute kako bi potencijalni korisnici što jednostavnije ostvarili sve potrebne uvjete.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime