34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

I Vinkovčani Božić dočekali na misama polnoćkama

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kao i diljem svijeta, vjernici katoličke vjeroispovijesti u Vinkovcima dočekali su Božić, slaveći Kristovo rođenje na misi polnoćki.. ”Raduje se Marija s Josipom gledeći”, baš kao što to božićna pjesma kaže, radovalo se i mnoštvo okupljeno u vinkovačkoj Župi svetih Euzebija i Poliona. Misi su nazočili i vukovarsko srijemski župan Božo Galić te vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

”U svojoj duši, u srcu nosimo veliku radost, slaveći najveći događaj u povijesti ljudskoga roda i civilizacije, a to je rođenje Isusa Krista. Danas se stotine milijuna katolika okuplja u crkvama, radosno pjevajući božićne pjesme, zahvaljujući Bogu što je došao Spasitelj, kojega je obećao još našim praroditeljima, nakon izgodna iz zemaljskoga raja. Božić je uistinu najradosniji blagdan naše vjere”, rekao je u uvodnim riječima mons. Tadija Pranjić, župnik Župe sv. Euzebija i Poliona.

Za ovu prigodu, kao što je to bilo i prethodnih godina, Udruga Vinkovački šokački rodovi odjenula je svoje svečano ruho. Naime, i ove godine imali su čast unijeti sve četiri upaljene svijeće, simbol dolaska Božića, u crkvu svetih Euzebija i Poliona, na radost svih okupljenih.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime