4 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Vinkovčanin Ivica Bičanić proslavio 101. rođendan!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U vinkovačkom Novom selu živi Ivica Bičanić, Vinovčanin koji je proslavio čak 101. rođendan! On je zasigurno najstariji stanovnik grada Vinkovaca, kojemu se uz obitelj i prijatelje, sve najbolje došli zaželjeti i iz gradske uprave.

Na upit naše novinarke koja je tajna njegove dugovječnosti, djed Ivica odgovara da ne zna. Cijeli je radni vijek radio na ciglani. Rođen je davne 1916. godine, doživio je dva svjetska i Domovinski rat.

– Uvijek je imao onaj sistem “samo lagano”, nije bio nikada zabrinut. To je očito recept dugovječnosti, a možda tu ima i gena jer je porijeklom iz Like – kaže sin Branimir Bičanić, koji se uz suprugu svakodnevno brine o svom ocu. Ivan ima četvero djece, 9 unučadi, praunučad.

Na rođendansko slavlje osim praunučadi i ostalih čestitara, pristigli su i iz Grada Vinkovaca. “Rijetko je biti u ovakvim prigodama, razgovarati s ljudima koji imaju 100 godina, razgovarati o njihovim iskustvima. Evo u jedom kratkom razgovoru, rekao je da je radio 50 godina, da ni dana nije bio na bolovanju, što je stvarno rijetkost”, kaže zamjenik vinkovačkog gradonačelnika, Gabrijel Šokičić.

A slavljenik, djed Ivica, na upit ima li želju za rođendan, skromno odgovara: “Pa baš i nemam..”. Želimo mu sretan rođendan i nadamo se da se na proslavi vidimo i sljedeće godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime