1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Vinkovci: Bolnici donirana 3 nova ultrazvučna uređaja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Zahvaljujući donaciji Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca, Opća županijska bolnica Vinkovci dobila je na dar tri nova ultrazvučna uređaja u vrijednosti od oko 1,5 milijuna kuna.

Riječ je o 4D ultrazvučnom uređaju za ginekologiju sa četiri sonde. Uređaj će se koristiti za ginekološke preglede, među kojima su fetalni ultrazvučni pregled kojim se mjeri biometrija ploda te se jasno vidi njegova morfologija. Uz, to ovaj uređaj ima mogućnost color doppler pretraga i analize fetalne cirkulacije kroz pupkovinu. Osim spomenutog nove i suvremene ultrazvučne uređaje dobili su i Odjeli za ortopediju i urologiju što će značajno poboljšati kvalitetu medicinske usluge pacijentima. Kako se čulo na svečanosti primopredaje uređaja na ovome se neće stati te će se bilo europskim novcem ili zajedničkim akcijama pomoći bolnici u opremanju s prijeko potrebnim uređajima.

“Mislim da je ovo dobar put i da imamo zajedničke projekte koji će doprinijeti svim našim korisnicima u različitim institucijama” rekao je na svečanosti prigodom predaje donacije vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. Složio se s njim i vukovarsko srijemski župan Božo Galić naglasivši:” Vukovarsko – srijemska županija je osnivač bolnice i vodi brigu o njezinim potrebama i ne samo o potrebama bolnice nego i o potrebama Zavoda za hitnu medicinu te domova zdravlja i želimo njihovim opremanjem podići razinu usluge na jedan viši nivo.”

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime