28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Vinkovci dobili Centar za mlade

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S prvim danom ove godine započela je provedba projekta ”Centar za mlade grada Vinkovaca“ koji će trajati 12 mjeseci, a financiran je iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u ukupnoj vrijednosti od 124.500 kuna.

Nositelj je vinkovačka udruga Mladi protiv gladi, a suradnici na projektu su Grad Vinkovci, Tehnološki park Vinkovci i Agencija za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA. Poduzetnički inkubator u Vinkovcima bio je mjesto današnjeg potpisivanja Sporazuma o suradnji koji su potpisali predstavnici nositelja i suradnika na projektu.

„Cilj projekta je upravo osnivanje Centra za mlade grada Vinkovaca kao multifunkcionalnog i javno dostupnog prostora koji osigurava Grad Vinkovci u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci, u kojem će se provoditi raznovrsne aktivnosti s mladima na temelju potreba mladih u zajednici. Sama svrha projekta je općoj populaciji mladih, uključujući i sve koji su na neki način u društvu marginalizirani, približiti i omogućiti aktivnije sudjelovanje u društvu, naučiti ih kako se brinuti o mentalnom zdravlju, kako prepoznati svoje talente te ih valjano iskoristiti i kroz međusobna druženja razviti empatiju, međusobno povjerenje i ljudske vrijednosti“, istaknula je predsjednica Udruge Jelena Božić.

Program će, dodaje, sadržavati radionice usmjerene savjetovanju i informiranju mladih u području mentalnog zdravlja koje će provoditi stručnjaci psiholozi i rehabilitatori, stjecanju vještina i znanja u svrhu konkurentnosti mladih na tržištu rada, aktivnosti organizacije slobodnog vremena poput volonterstva, pomoći u učenju te druženja. Osim toga, planirano je i informiranje o alatima Europske komisije preko web stranica.

„Kroz ovaj projekt nastojimo doprinijeti uključivanju mladih u društvena zbivanja u gradu, ali i da ih pomoću naših institucija pripremimo za budući rad i djelovanje, bilo u gospodarskom i poslovnom ili u humanitarnom smislu. Udruga Mladi protiv gladi i nadalje će imati našu punu potporu, a ovim putem im se još jednom moram zahvaliti za sve ono što su do sada učinili i što trenutno čine za naš grad“, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Ivan Bosančić.

Direktor Tehnološkog parka Vinkovci Josip Gilja naglasio je kako su njegovi djelatnici pružili podršku u pripremi i prijavi projekta te napomenuo kako se njihova potpora nastavlja i kroz edukativne radionice, kroz koje će mladima prenijeti svoja poslovna iskustva. U projektu sudjeluje i VIA čiji će djelatnici također provoditi stručne radionice.

„U sklopu projekta održat ćemo dvije radionice, kroz jednu ćemo predstaviti rad na EU projektima, a kroz drugu socijalno poduzetništvo. Cilj je mladima prenijeti znanje i vještine koje smo mi kroz rad stekli u Agenciji i tako doprinijeti razvoju njihova znanja i samopouzdanja te lakšem zapošljavanju“, objasnila je ravnateljica VIA-e Danijela Slipčević.

Udruga Mladi protiv gladi i suradnici pozivaju sve zainteresirane mlade od 15 do 30 godina da se uključe u provedbu projekta „Centar za mlade grada Vinkovaca“, a detaljan program rada Centra te teme, vrijeme i mjesto održavanja radionica i aktivnosti, bit će dostupan na web stranici Udruge.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime