11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Vinkovci dobili sedam novih autobusa

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Danas je upriličena završna konferencija projekta Nabava autobusa za Polet d. o. o. Projekt je vrijedan 15 milijuna kuna, a sredstva su dijelom osigurana iz Kohezijskog fonda, u iznosu od 85 posto, dok je ostatak financijski pokrio državni proračun.

Na Trgu bana Josipa Šokčevića predstavljeno je sedam novih, poluniskopodnih autobusa, čemu su, uz direktora Poleta Mijata Kurtušića, nazočili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Novi autobusi testirani su vožnjom iz Nizozemske, a prednost im je sigurnija vožnja, manja potrošnja goriva i ugljičnog dioksida te smanjen negativni utjecaj na okoliš. Ovim vrijednim projektom povećat će se udobnost i dostupnost javnog prijevoza za sve građane. Utrošeni iznos od 315 milijuna kuna iskorišten je za nabavku ukupno 187 novih autobusa za devet hrvatskih gradova.

Nakon predstavljanja, sudionici konferencije po prvi su se puta i provozali u novim vozilima po vinkovačkim ulicama, čime su novi autobusi simbolično pušteni u promet.

Ministar Butković naglasio je ovom prigodom da je u pripremi novi program kojim će se, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja, ići u nabavku još 300 autobusa. Time bi, uz 187 dosad nabavljenih autobusa promijenili oko 50 posto voznog parka u Hrvatskoj i to sredstvima iz Europskih fondova.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime