29 C
Vinkovci
Petak, 22 rujna, 2023

Vinkovci domaćin 21. kongresa Hrvatske udruge djelatnika Hitne medicinske pomoći

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon dva desetljeća održavanja po cijeloj Hrvatskoj, kongres Hrvatske udruge djelatnika Hitne medicinske pomoći pod nazivom “Učimo na iskustvima” stiže u Vinkovce. “Moram istaknuti da smo radosni što smo napokon u Vinkovcima, jer upravo je ovdje sjedište naše udruge i mjesto gdje je nastala ideja o održavanju ovog kongresa”, kaže Danijel Šota, predsjednik Hrvatske udruge djelatnika Hitne medicinske pomoći.

A o stanju, aktualnim temama i novinama s područja hitne medicine na predavanjima, koja kreću sutra, ali i radionicama, kroz četiri dana održavanja Kongresa, ove će godine govoriti brojni stručnjaci, osim iz Hrvatske, ove godine i iz inozemstva: Kolumbije, Slovenije, Austrije, Italije i Španjolske. Planiran je i posjet vukovarskoj Ratnoj bolnici, kao i Iloku gdje će biti održana pokazna vježba, dok će posljednjeg dana kongresa, u nedjelju, biti održan posljednji dio predavanja i doneseni zaključci s ovog stručnog susreta. Fokus je, kako je vidljivo i iz njegova naziva na učenju putem razmjene iskustava.

Potporu održavanju Kongresa, naglašeno je, dali su i Vukovarsko-srijemska županija te Grad Vinkovci. Također, kako je najavljeno, Kongres u Vinkovcima uz djelatnike Hitne medicinske pomoći, okupit će i ostale djelatnike žurnih službi čija je intervencija neophodna u nesrećama i stradanjima– policiju, pripadnike vatrogasnih postrojbi i članove HGSS-a, koji će u Iloku u subotu izvesti pokaznu vježbu. Ukupno se očekuje oko 180 sudionika.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime