29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Vinkovci domaćin mladima iz pet europskih zemalja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U vinkovačkoj gradskoj vijećnici održan je prijem učenika, sudionika Erasmus + projekta pod nazivom “Water- in other ways”, u prijevodu “Voda u drugim oblicima”. Vrijednost projekta je približno 180.000 kuna, a u okviru njega, učenici osnovnih škola iz ukupno pet europskih zemalja posjetit će najveće znamenitosti Vukovarsko-srijemske županije. Osim sklapanja prijateljstava, učenja jezika i kulture drugih država, učenici će usvojiti nova znanja vezana uz najvažniji izvor života na zemlji- vodu.

Iz vinkovačke OŠ Bartola Kašića naglašavaju da će učenici obavljati zajedničke projektne zadatke, što je upravo jedna od težnji novog kurikuluma. Provodi se iskustveno učenje, učenje na terenu i interaktivne radionice. O vodi se uči s različitih točki gledišta; voda kao nužnost života, voda u funkciji transporta, turizma i sl.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca, Andrea Vinković, koja je primila učenike uključene u projekt, poručila je da je ovakva suradnja najbolji pokazatelj koliko su vinkovačke škole aktivne, posebice na međunarodnoj razini, što je na ponos svim Vinkovčanima.

Učenici iz inozemstva smješteni su po obiteljima, a povratne informacije s obje strane su i više nego pozitivne. Gosti su pohvalili gostoprimstvo domaćina, slavonsku hranu, mir i čistoću našeg kraja. Ovakav način razmjene učenika odličan je način promoviranja naše zemlje i prirodnih bogatstava, ali i dobar način privlačenja novih turista kako u Slavoniju, tako i u ostale dijelove Hrvatske, poručeno je.

Učenici uključeni u projekt W.A.T.E.R.- in other ways, do sada su obišli najveću luku na Dunavu- grad Vukovar, u kojem su slušali o važnosti vode u transportu. Posjetili su i Memorijalno groblje, Ovčaru, Muzej vučedolske kulture i naučili mnogo toga o hrvatskoj povijesti. Nakon današnjeg posjeta Vinkovcima, sutra odlaze na Papuk, gdje će obići Jankovac.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime