22 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Vinkovci half maraton

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Sport kao rekreacija i kao vid natjecanja na području grada Vinkovaca je u novije vrijeme osobito popularan, a to dokazuje još jedan tradicionalni događaj koji se sve češće može vidjeti na ulicama grada. Prijave za treći međunarodni Vinkovci half maraton su otvorene, a trčat će se gradskim ulicama, šetnicama uz Bosut i to sve na asfaltiranim površinama što je izvrsna prilika za popravljanje osobnih rekorda od prijašnjih polumaratona. Kroz Vinkovce će priliku imati trčati svi uzrasti unutar četiri utrke od kojih je glavna i najduža od 21km,  štafeta 3×7, utrka građana na 5km i utrka za najmlađe na 800m.

“Nadamo se da će ovaj treći polumaraton dati nama kao organizatorima tu slobodu da ga organiziramo na toj razini na kojoj smo zamislili. Za sada imamo prijavljenih oko 300 ljudi.
Kotizacija od 140 kuna uključuju razne darove od strane organizatora, prigodni domjenak za sve sudionike te popratni koncert uz još neke druge darove. Unutar te kotizacije svaki trkač u startnom paketu osim rednog broja dobiva finišersku unikatnu medalju koja je ova godine posvečena Banu Josipu Šokčeviću koji je rođen u Vinkovcima. Ovaj polumaraton sadrži više utrka, a startat će jedna iza druge s početkom u 17 sati s Trga Vinkovačkih jeseni. Ruta je ovog puta zamišljena 100% asfalt, znači da nema ništa makadama, nema ništa trave, za ljude koji žele popraviti svoj osobni rezultat. Mi imamo tu i profesionalnih i amaterskih trkača i iz tih razloga smo organizirali ovu utrku građana na 5 km na koju se mogu prijaviti rekreativci koji možda nisu toliko fizički spremni za odraditi utrku na 21 km, ali mogu odraditi utrku kako bi dobili jednu lijepu uspomenu u obliku te finišerske medalje i samog nastupa na utrci.”   istaknuo je Hrvoje Klarić, predsjednik Sportske udruge građana FCT Vinkovci.

Svi zainteresirani svoje mjesto u utrkama imaju priliku zauzeti sve do 1. rujna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime