28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Vinkovci među šest hrvatskih gradova po izdvajanjima za stipendije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S 320 tisuća eura (2,4 milijuna kuna) usmjerenih na studentske i učeničke stipendije, Vinkovci se nalaze u biranom društvu gradova koji najviše ulažu u obrazovanje mladih ljudi. Grad na Bosutu smjestio se na 6. mjesto, uz bok Dubrovniku, Velikoj Gorici i Koprivnici, s višim izdvajanjima za ovu svrhu od recimo Šibenika, Osijeka i Slavonskog Broda.

Stipendijske ugovore za akademsku odnosno školsku 2022./2023. godinu prije tri mjeseca potpisalo je ukupno 315 vinkovačkih studenata i 60 srednjoškolaca. Na natječaj za gradske stipendije mogli su se prijaviti redovni studenti nakon upisane druge godine studija, a pravo na iznos od 700 kuna mjesečno kroz period od deset mjeseci ostvarilo je 315 studenata. Pravo na učeničku stipendiju u školskoj 2022./2023. godini u visini od 300 kuna mjesečno ostvarilo je 60 učenika.

Gradonačelnik Ivan Bosančić na ovu temu kaže kako su stipendije jedan od značajnijih, ali ne i jedini način na koji nastoje mladim ljudima osigurati bolje uvjete za kvalitetno obrazovanje i intelektualni razvoj.

„U Vinkovcima u ovom trenutku imamo preddiplomske stručne studije drvne tehnologije i računarstva koji su pokrenuti u suradnji s Fakultetom šumarstva i drvne tehnologije i FERIT-om, uspostavljeni su kontakti i s drugim studijima i veleučilištima, maturantima financiramo pripreme za maturu, a uskoro će im na raspolaganju biti i najmodernija knjižnica u Hrvatskoj. Upravo otvorenjem nove knjižnice naši građani, ali i svi mještani obližnjih mjesta koji gravitiraju Vinkovcima, moći će koristiti sve pogodnosti koje jedna ovakva ustanova nudi. Bit će to, između ostalog, središnji gradski multimedijalni prostor sa svim potrebnim sadržajima i popratnim događanjima posebno prilagođenima mladima, naročito onima koji žele učiti i stjecati nova znanja”, ističe Bosančić.

Ne smije se zanemariti niti činjenica, napominje gradonačelnik, kako Grad Vinkovci konstantno podupire i gradske udruge koje rade s mladima i za mlade, bilo da se radi o direktnoj financijskoj pomoći ili onoj u vidu potpore pri provedbi brojnih projekata namijenjenih mlađoj populaciji.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime