21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Vinkovci: Otvoreni peti Rimski dani, ove godine pod motom “Koliko Cezara treba da se osvoji Panonija? Barem tri!”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svečanim predstavljanjem sudionika programa otvoreni su peti Rimski dani u Vinkovcima – povijesno – kulturna manifestacija koja na ulicama grada na Bosutu prikazom autentičnih običaja i vještina starih Rimljana Vinkovce na kratko pretvara u pravo Rimsko Carstvo. Ovogodišnju organizaciju potpisuje TZ Grada Vinkovaca, Grad Vinkovci, Gradski muzej i tvrtka Promo Cibalae.

Peti Rimski dani svečano su otvoreni u središtu Vinkovaca, najstarijeg grada u Europi. – Moto ovogodišnjih Rimskih dana je “Koliko Cezara treba da se osvoji Panonija? Barem tri”. Radi se o činjenici da su Panoniju osvajala tri Cezara, odnosno dva Augusta i jedan Cezar te je bilo potrebno dosta vojne sile da se ona pokori do kraja – rekao je prigodom svečanog otvorenja kustos Gradskog muzeja Vinkovci, Hrvoje Vulić.

Oživljene rimske legende i ostali dijelovi povijesti oduševili su posjetitelje, posebice najmlađe, koji nisu skidali pogled s uprizorenih starih borbi. Ratnicima je zapljeskao i sam car. No, on ipak nije bio toliko oduševljen borcima, pokazavši im u jednom trenutku palac dolje. No, zato palac ide gore za pete Rimske dane i putovanje kroz povijest među gladijatore, legionare i careve. “Grad

odiše jednom poviješću, jednom bogatom poviješću grada Vinkovaca kada možemo vidjeti sve što se ovdje kroz gotovo 8 tisuća godina događalo”, rekao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika, Ivan Bosančić.

Cilj je u Vinkovce privući što više turista, u tome se i uspijeva – kažu u TZ Grada Vinkovaca, napominjući kako je za Rimske dane iz godine u godinu sve više zanimanja. Ove godine Rimski dani održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime