11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Vinkovci postaju hit destinacija za sve željne zanimljivih i zabavnih sadržaja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovci ovoga ljeta postaju hit destinacija za sve željne zanimljivih i zabavnih sadržaja kojima će ispuniti vruće tjedne koji su pred nama.Ako je suditi po samom početku „Ljeta u Vinkovcima“ na dobrom su putu, dok ono najbolje tek slijedi jer odlični koncerti, organizirane zabave na plaži, dječje igraonice, ljetna kina i utrke lađa, samo su dio onoga što do kraja kolovoza svojim građanima i posjetiteljima nudi grad na Bosutu.

Uvod u ljetna događanja bio je 3×3 košarkaški spektakl koji su i ove godine pratile pune tribine, isti tjedan u grad su stigli domaći craft pivari u čijim smo pivskim kreacijama mogli uživati u sklopu festivala Beeram domaće. Vinkovci su krajem lipnja pratili i najnovije modne izričaje u sklopu večeri mode, ali i plesali na Rockabilly festivalu.

„Potrudili smo se osmisliti ljetni program tako da svatko može pronaći nešto u čemu će sudjelovati, zabaviti se i uživati. Najveći ovogodišnji novitet su zabave na Banji, zahvaljujući kojima osim kupanja imamo i super atmosferu na „vinkovačkom moru“, a koje su dobro prihvaćene od strane naših sugrađana, ali i od stanovnika okolnih mjesta. Posebna su pak priča odlično posjećene dječje igraonice na ovim vinkovačkim jezerima, u sklopu kojih animatori osmišljavaju igre u pijesku i vodi. To je još jedan sadržaj kojim smo roditeljima željeli ponuditi dodatnu aktivnost kako bi kvalitetno proveli vrijeme sa svojim najmlađima u svom gradu. Osim zabave koja je karakteristična za ljetni period, moram naglasiti i onaj kulturni dio koji veliki broj naših sugrađana očekuje pa tako i ove godine imamo koncerte u sklopu Vinkovačke glazbene scene, glumačke i glazbene radionice i slično“, objašnjava pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić te podsjeća kako Vinkovce i ove godine možemo doživjeti iz drugačije perspektive zahvaljujući nedjeljnim vožnjama fijakerom.

Omiljeno kino na otvorenom vraća se u lapidarij Gradskog muzeja Vinkovci, u filmovima će uživati i velika i mala publika odnosno bit će prikazano po pet animiranih filmova za djecu i pet obiteljskih igranih filmova, a seriju projekcija već sutra s početkom u 21 sat otvara dječji film Encanto – naš čarobni svijet.

U petak, u sklopu programa za Dan grada, započinju i dvodnevni vinkovački 18. Moto susreti koji uz popularni stunt show donose i koncert Crvene jabuke. A u iščekivanju spektakla na dva kotača i koncerta legendarnog sarajevskog pop rock benda, Vinkovčani će u subotu u prijepodnevnim satima moći navijati za svoje lađare i lađarice na bosutskom maratonu lađa. Program povodom Dana grada sadrži i brojne druge zanimljivosti, od izložbi fotografija i rukotvorina, zrakoplovnih natjecanja, radionica pa do niza odličnih koncerata koji započinje u ponedjeljak, s vrhuncem u četvrtak kada će u pješačkoj zoni zasvirati i zapjevati Bosutski bećari zajedno s klapom Intrade i Tomislavom Bralićem.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime