9 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Vinkovci postaju studentski grad

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon što je prošle akademske godine u Vinkovcima zaživio Preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije, na kojem će ove godine upisati i drugu generaciju studenata, Grad Vinkovci zajedno s Vukovarsko-srijemskom županijom ugovorio je suradnju i s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te će u ovoj akademskoj godini službeno u Vinkovcima započeti i dislocirani preddiplomski stručni studij Računarstvo..
„U samo godinu dana Vinkovci su dobili gotovo 90 studenata koji će imati priliku diplomirati na zagrebačkim i osječkim sveučilištima, a planirati karijeru, život i obitelj u svom gradu. Cilj nam je da studenti upravo u Vinkovcima imaju dostupnost onih visokih škola i fakulteta koje oni danas traže, ali i nakon kojih će biti traženi na tržištu rada te svojim znanjem doprinijeti razvoju gospodarstva na našem području – ističe vinkovački gradonačelnik, Ivan Bosančić, u priopćenju koje je odaslano medijima u povodu početka nove akademske godine.
Hrvoje Niče, pročelnik gradskog Upravnog odjela gospodarstva naglašava kako studij Drvne tehnologije ove akademske godine u Vinkovcima kreće s drugom generacijom studenata te su popunjeni maksimalni predviđeni kapaciteti, odnosno upisano je 40 studenata od čega je 11 donedavnih vinkovačkih maturanata.
„Uspjeh je to Šumarskog fakulteta uzme li se u obzir kako je prošle godine na prvoj generaciji upisano 34 studenta. Isto tako, prema informacijama s Fakulteta za očekivati je kako će 15 do 20 studenata uspješno upisati drugu godinu studija. Dakle, u razmaku od godinu dana, po pitanju studija Drvne tehnologije, možemo očekivati kako će Vinkovci imati šezdesetak studenata. Riječ je o zanimanju koje je itekako potrebno na našem području s obzirom na to da u Vukovarsko-srijemskoj županiji djeluje čak 66 tvrtki iz drvnog sektora koje zapošljavaju više od 1.400 zaposlenih, od čega ih je 860 zaposleno upravo u Vinkovcima“, ističe pročelnik Niče.
Veliki uspjeh za Vinkovce je i dolazak osječkog Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija koji je u prvu generaciju smjera Računarstvo upisao 33 studenta. U priopćenju gradske uprave naglašavaju da je zanimljivo kako je njih devet iz Vinkovaca dok ostali dolaze iz cijele Slavonije, čak i iz Požege, Osijeka i Slavonskog Broda. A zanimljivost je i kako jedan student u Vinkovce dolazi iz Žepča. Kao i u slučaju drvne tehnologije gdje učenici Drvodjelske tehničke škole imaju mogućnost daljnjeg obrazovanja u svojoj struci, Vinkovci kroz ovaj studij istu mogućnost nude i učenicima Tehničke škole Ruđera Boškovića.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime