17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Vinkovci proslavili Dan grada

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Dan je grada Vinkovaca. Slavi se i sveti Ilija, zaštitnik grada na Bosutu. Prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća na vinkovačkom su groblju kod središnjeg križa položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na hrvatske branitelje koji su položili živote na oltar Domovine. Položili su ih izaslanstvo grada predvođeno s vinkovačkim gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvodio je župan Božo Galiće, izaslanstvo Hrvatskog sabora saborski zastupnik Stevo Culej, a izaslanstvo Vlade RH ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac.

Povodom obilježavanja Dana grada Vinkovaca upriličena je i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj se moglo čuti što gradski oci kane učiniti za bolji i kvalitetniji život građana, ali i na prigodan način zahvaliti zaslužnim građanima Vinkovaca iz brojnih područja djelovanja.

Jedan od najznačajnijih realiziranih projekata u protekloj godini jest sanacija gradskog odlagališta Papuk. Značajan je i nedavno započeti projekt izgradnje istočne zaobilaznice u vrijednosti od 120 milijuna kuna.

– Riječ je o projektima zahvaljujući kojima će se u ovom gradu živjeti kvalitetnije, bolje – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Na svečanoj dijelu sjednice zaslužnima za razvoj grada na Bosutu dodijeljene su Zlatne plakete ”Grb grada Vinkovaca”. Za doprinos u području sporta dobio ju je Ivan Jurčić, za ostvarene sportske rezultate postignute tijekom 65 godina Atletski klub Cibalia, za osobit doprinos u prosvjetno-obrazovno pedagoškom radu Marija Ivezić te za izuzetna ostvarenja postignuta na području kulture Gradsko kazalište ”Joza Ivakić”.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime