23 C
Vinkovci
Subota, 18 rujna, 2021

Vinkovci ujesen domaćin 1. Maratona lađa na Bosutu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio je danas članove Udruge Vinkovački lađari. Vinkovački lađari, njih 40-ak okupljenih u istoimenu udrugu, od prošle godine s pomlađenom postavom, postali su već zaštitni znak veslanja u Vinkovcima. Na Maratonu lađa u Metkoviću predstavljali su grad posljednjih pet godina. Osim što su puni entuzijazma i spremni za rad i dobre rezultate, ove godine odlučili su nešto posebno organizirati u Vinkovcima, što su otkrili na prijamu kod župana Galića.

– Ove godine u Vinkovcima u okviru Vinkovačkih jeseni organiziramo Maraton lađa na Bosutu i mogu vam reći da je već dosad prijavljeno 300 veslača iz 15 lađarskih udruga iz cijele Hrvatske te iz Srbije i BiH. Ruta će se protezati od Krnjaša do vinkovačkog novog mosta, a gledatelji će moći vidjeti svaki dio utrke, za razliku od natjecanja u Metkoviću gdje se zbog dužine rute ne može pratiti cijeli put – najavio je predsjednik Udruge Vinkovački lađari Stjepan Sertić.

Zbog dijela natjecanja koji će biti održan u vikendu tzv. malih Vinkovačkih jeseni, potporu događaju dala je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

– U tom ćemo vikendu imati i Mini maraton lađa, za osobe s invaliditetom, za sad je čak preko 200 prijavljenih, a uza sve to kanimo postaviti Guinessov rekord izradom plovila dužine 320 metara s posadom od 420 lađara – izvijestio je još Sertić.

Najavljenim događanjima potporu će, kao i dosad, uz Grad Vinkovce dati i Vukovarsko-srijemska županija, stoga su vinkovački lađari županu Galiću uručili unikatan dar – veslo i majicu sa simbolom Vinkovačkih lađara.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime