15 C
Vinkovci
Petak, 29 rujna, 2023

Vinkovcima opet beuzuvjetno mišljenje revizije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Danas je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca. Ni ova kao ni protekla nije imala planirani tijek. I prije samog usvajanja dnevnog reda iz oporbenih redova zatražena je stanka, a uskoro je uslijedila i još jedna.
Više od dva sata čekao se konkretan početak sjednice Gradskog vijeća. Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za 2015. godinu, prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o izvršavanju proračuna za 2016. godinu i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o proračuna za ovu godinu – ponovno su ovo bile sporne točke, baš kao i 14. lipnja. Tada ove točke dnevnog reda nisu usvojene jer je za raspravu o njima potrebna natpolovična ukupnog broja vijećnika, koje tada u vijećnici nije bilo. Ovoga puta o tim točkama nije se moglo raspravljati, jer od navedene sjednice nije prošlo 90 dana, pa je oporbeni vijećnik Damir Rimac ukazao da poslovnik ne dopušta raspravu o ovim temama pod istim nazivom. Nakon dvije stanke predložen je novi dnevni red po kojemu su točke vezane uz prvi ovogodišnji rebalans proračuna uvrštene u dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća. Ipak na sjednici Vijeća razgovaralo se o financijama Grada u prošloj godini, i to pod točkom kada je resorna pročelnica izvjestila je o financijskoj reviziji. “Grad Vinkovci je kao i prethodnih godina, što ste imali prilike pratiti i za 2015. godinu dobio bezuvjetno mišljenje.” – istaknula je pročelnica UO za proračun i financije Grada Vinkovaca Sanja Lozić. Bezuvjetno mišljenje revizije za gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića, potvrđuje, kako je rekao, da je nerijetko zbog politiziranja na meti neutemeljenih kritika te da se u Gradu sve radi na vrlo transparentan način, naglasio je Karlić.
Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća, između ostalog, bio je još i prijedlog odluke o donošenju izmjena i dopuna prostornog plana uređenja grada.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime