25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Virus se polako seli na kontinent

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kontinentalni dio zemlje je u zadnja dva mjeseca, što se tiče koronavirusa, bio “mirna zona”. Povratkom lokalnog stanovništva s mora virus se polako seli na kontinent te sve više stožera objavljuje podatke o zaraženim povratnicima s godišnjih odmora, i to uglavnom mlađe dobi.

“Epidemiološka situacija je narušena i više je ne možemo smatrati zadovoljavajućom. Apeliramo još jednom da se maksimalno pridržavamo uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Osobe koje se vraćaju s ljetovanja ili nekog drugog rizičnog područja moraju biti odgovorne i ne približavati se starijim i bolesnim osobama barem prvih 7 dana po povratku, a u slučaju pojave simptoma bolesti obavezno se moraju javiti svojem liječniku obiteljske medicine radi upućivanja na liječenje i izolaciju. Strogo pridržavanje epidemioloških mjera u ovom trenutku je neophodno i nužno ako želimo imati zdravu zajednicu”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Apeliram na mlade da paze, da se pridržavaju mjera i kada dođu u svoje gradove, da prorijede kontakte, neka se ne druže barem sedam dana i tako sačuvaju i sebe i svoje bližnje”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

A mi vas podsjećamo da je najbolja obrana od ovog virusa održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime