22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Više od 16 milijuna kuna za opremanje vinkovačke bolnice

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci radi se na unaprjeđenju kvalitete zdravstvenih usluga. Riječ o danas potpisanom ugovoru kojim Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u gotovo 100-postotnom iznosu sufinancira funkcionalnu opremu i uređaje za dnevne bolnice, a time i poboljšava učinkovitost, kao i smanjenje broja bolesnika na akutnom bolničkom odjelu. Projekt je to vrijedan više od 16 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ministrica Gabrijela Žalac, ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić te Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje.

– Riječ je o vrijednom ugovoru, petnaestom po redu u okviru poziva za poboljšanje isplativosti dnevnih bolnica i kirurgija, gdje smo zajedno s Ministarstvom zdravstva osigurali još više sredstava s obzirom na vrijednost projekata koji su prijavljeni, a imamo 28 potencijalnih podnositelja projekata – izjavila je Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU.

Vinkovačka bolnica ima rok od godinu dana za nabavu i postavljanje opreme i uređaja za dnevnu bolnicu. Što znači, kako od svibnja iduće godine – primjerice – za operaciju skidanja mrene s oka, pacijenti neće više čekati godinu dana.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime