19 C
Vinkovci
Srijeda, 4 listopada, 2023

Višestruka korist od projekta “Zaželi” u Lovasu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Potpisivanjem Ugovora o radu između Općine Lovas i djelatnica u Programu “Zaželi” i službeno su započele konkretne aktivnosti projekta – briga o starim i nemoćnim osobama. Ukupna vrijednost projekta, koji traje 30 mjeseci, iznosi više od tri milijuna i 800 tisuća kuna i financirana je 100% sredstvima Europske unije.

Od početka veljače, 25 djelatnica programa “Zaželi” svakodnevno vodi brigu o 150 starijih, nemoćnih ili bolesnih osoba u Lovasu i Opatovcu. Pružajući nužnu pomoć nastojat će im olakšati svakodnevicu. No, “Zaželi” je, osim zbog tri milijuna i 800 tisuća kuna europskog novca, značajan i za Zorana Palijana koji je dobio priliku na radnom mjestu voditelja projekta,

“Razmišljali smo, da ako ne budemo imali posla, da ćemo supruga i ja morati napustiti mjesto i otići za boljim životom. Imamo dvoje male djece, treće je na putu tako da nam je ovo sad prilika pružena za ostanak u Lovasu i za daljnjim radom” – rekao je Zoran Palijan, voditelj projekta Zaželi u Općini Lovas.

Zadovoljna je i načelnica Općine Lovas Tanja Cirba koja ističe značaj eu projekata upravo i zbog otvaranja radnih mjesta na kojima angažiraju mlade obrazovane ljude s područja općine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime