3 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Vlada RH odobrila VSŽ 2 milijuna kuna za tretiranje komaraca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na današnjoj sjednici Vlade RH, a sukladno upućenoj zamolbi Vukovarsko-srijemske županije za pomoć za provođenje mjera dezinsekcije komaraca, Vlada RH donijela je odluku i u tu svrhu odobrila financijska sredstva u iznosu 2 milijuna kuna.
“Ovim putem upućujemo zahvalu Vladi RH na čelu s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem na odobrenim sredstvima za suzbijanje komaraca na području Vukovarsko-srijemske županije. Dobivena sredstva bit će raspoređena jedinicama lokalne samouprave uvažavajući dosada poduzete aktivnosti u tretiranju komarca i potencijalnim ugrozama od povećanja brojnosti komaraca na pojedinim područjima, a u skladu sa izdanim preporukama u okviru izvješća o stanju i brojnosti komaraca na području VSŽ Odjela za biologiju Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku te drugih ovlaštenih tijela za provođenje monitoringa” – priopćili su iz Vukovarsko-srijemske županije.
Provođenjem mjera dezinsekcije komaraca na području Vukovarsko-srijemske županije svakako će se poboljšati kvaliteta života na ovom području, a zasigurno će se umanjiti rizik i izgledi za pojavom i prijenosom virusa kao javnozdravstvenog problema – stoji u priopćenju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime