16 C
Vinkovci
Nedjelja, 24 rujna, 2023

Vlado Šakić: Suradnja s Gradom Vukovarom i VSŽ je izuzetna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar osnovan je 26. studenog 1991. godine. Sutra, dakle, obilježava 25. godišnjicu opstojnosti i to u Vukovaru, a danas je tim povodom u vukovarskoj gradskoj vijećnici upriličen prijam za djelatnike ove ugledne znanstvene institucije.

– Praktički isto toliko, dakle puna dva i pol desetljeća, naša institucija surađuje s Vukovarom i Vukovarcima. Naime, od početka našeg djelovanja kao jednu od tematskih cjelina istražujemo uzroke i posljedice Domovinskog rata. Što je, pak, vidljivo iz brojnih publikacija na temu Vukovara i njegova svekolikog značenja, posebice na simboličkoj, ali i na univerzalnoj razini – rekao je prof. dr. sc. Vlado Šakić, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, ustanove koja već gotovo puna dva desetljeća na temu Domovinskog rata organizira i znanstveno-stručnih skupove u Vukovaru u kojem, važno je i to napomenuti, od 2006. godine djeluje i područni centar instituta.

Izvrsnu suradnju Institut društvenih znanosti Ivo Pilar ima i s Vukovarsko-srijemskom županijom, što je nekoliko puta naglašeno na prijamu izaslanstva ove institucije Bože Galića, župana vukvoarsko-srijemskog. Između ostalog suradnja se očitovala se i u izradi monografije Vukovarsko-srijemska županija, svojevrsne ”osobne karte” najistočnije hrvatske županije, publicirane 2012 godine. Za dosadašnju uspješnu suradnju i potporu u radu ravnatelj instituta Vlado Šakić županu Boži Galiću uručio je prigodnu zahvalnicu i Pilarovu medalju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime