20.2 C
Vinkovci
Subota, 19 lipnja, 2021

Vojska predstavila planirane aktivnosti u Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U vojarni 204. brigade Hrvatske vojske u Vukovaru, održana je prezentacija o proširenju vukovarske vojarne i inženjerijskim radovima na području grada.

Od 2011.g. Hrvatska vojska provodi mnoge inženjerijske radove, a samo jedna od njezinih aktivnosti je uklanjanje i raščišćavanje objekata razrušenih tijekom Domovinskog rata u Vukovaru.

Ne samo zbog strateški važne uloge u Domovinskom ratu, nego i zbog vrlo važne geo-političke pozicije Vukovara u Republici Hrvatskoj, od studenog 2017. godine inženjerijska satnija smještena je u novoj vojarni 204. vukovarske brigade.

Plan izgradnje i uređenja drugog dijela vukovarske vojarne planiran je do kraja 2020.godine. Projekt vrijedan oko 18 milijuna kuna, omogućit će smještanje još tri satnije, odnosno cijelu jednu inženjerijsku bojnu, na području grada Vukovara, najavljeno je. Navedeni plan u suradnji Ministarstva obrane, Grada Vukovara i Hrvatske vojske, omogućit će i osigurati smještanje u grad Vukovar i obitelji novopridošlih vojnika, čime će, nadaju se, oživjeti grad.

Za potrebe grada Vukovara, ali i za potrebe cijele Hrvatske, vrijedna inženjerijska satnija Hrvatske vojske, a uskoro i cijela inženjerijska bojna, pomagat će neumorno, gdje god to bude trebalo.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime