19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Vozeći bicikl stazom, naletio na sedmogodišnje dijete

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Muškarac (23) iz Vukovara koji se biciklom kretao po nogostupu Ulice Hrvatskog zrakoplovstva, uz rub stambene zgrade – iako je bio dužan kretati se kolnikom – zbog brzine kretanja nije se pravovremeno zaustavio te je došlo do udara u nogu 7-godišnjeg djeteta koje je u tom trenutku trčalo nogostupom, dolazeći mu u susret – izvjestili su iz PU vukovarsko-srijemske.
Pri udaru i padu na nogostup, dijete je teže ozlijeđeno te zbrinuto u NMB Vukovar. Utvrđene ozljede nisu opasne po život.
Policija ovom prilikom ističe da su se biciklisti dužni kretati biciklističkom stazom odnosno biciklističkom trakom, ukoliko one postoje ili što bliže uz desni rub kolnika. Također, vozači bicikala dužni su noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti biti označeni reflektirajućim prslukom ili posebnom biciklističkom odjećom dok na biciklu mora biti upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani.
Uporaba zaštitne kacige za bicikliste je poželjna, a za bicikliste mlađe od 16 godina ona je obavezna.
Dužnost je biciklista, iako se često olako shvaća, da pri prelasku preko pješačkog prijelaza siđu s bicikla te gurajući bicikl prijeđu preko pješačkog prijelaza, u svojstvu pješaka. Istovjetna situacija je i pri kretanju kroz pješačku zone, koje su zamišljene kao oaze bez prometa, kroz koje su biciklisti dužni proći gurajući bicikl.
Iako su biciklisti jedna od ugroženija skupina sudionika u prometu i biciklisti su dužni pridržavati se pravila sigurne vožnje kako svojim neopreznim postupcima ne bi ugrozili sebe i ostale sudionike u prometu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime