22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Vozili pod utjecajem alkohola iako im je ukinuta vozačka dozvola

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Proteklog vikenda, od 3. do 5. svibnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 11 prometnih nesreća. U deset prometnih nesreća nastupila je materijalna šteta (Vinkovci-2, Vukovar-4, Lipovac, Otok, Spačva, autocesta Zagreb-Lipovac), dok je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena, o kojoj više slijedi:

U subotu, 4. svibnja oko 03,30 sati u Županji, 19-godišnja vozačica osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola pri koncentraciji od 1,1 g/kg alkohola u organizmu, nije prilagodila brzinu kretanja vozila stanju kolnika (mokar i klizav) uslijed čega je izgubila nadzor nad vozilom i sletjela s kolnika u odvodni kanal, pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede.

Stacionarne kamere zabilježile su 34 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Tijekom vikenda, policijski službenici su zatekli 15 vozača pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija, 1,48 g/kg, zabilježena je kod 70-godišnjeg vozača osobnog automobila u Posavskim Podgajcima.

Dvojica vozača, koja su zatečena u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola, nisu imali važeće vozačke dozvole. Naime, obojici su rješenjima ukinute i oduzete vozačke dozvole zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 3. svibnja u 19,15 sati u Splitskoj ulici u Vinkovcima zaustavljen je 46-godišnjak iz Vinkovaca, koji je bez obzira što mu je vozačka dozvola ukinuta, upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, i to pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,18 g/kg.

Drugi vozač, 24-godišnjak iz Mirkovaca, zatečen je 4. svibnja u 19,30 sati u Ulici Branka Radičevića u Mirkovcima u upravljanju osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,33 g/kg, te je utvrđeno da mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog negativnih bodova.

Oba vozača su smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te su protiv njih pokrenuti prekršajni postupci.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime