15 C
Vinkovci
Srijeda, 18 svibnja, 2022

Vrata spačvanskog bazena – potpisani ugovori s izvođačima radova na projektu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U sklopu projekta Vrata spačvanskog bazena – Izgradnja i opremanje Bioekološko – edukacijskog centra Virovi koji provodi Grad Otok kao nositelj projekta s partnerima: Turističkom zajednicom Vukovarsko-srijemske županije, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, otočki gradonačelnik Josip Šarić potpisao je ugovore s izvođačima radova na projektu.

Vrijednost ugovora Grada Otoka i tvrtke Planum-građenje d.o.o. Vukovar iznosi 130.097.012.94 kuna s PDV-om, a s tvrtkom Izgradnja VVK d.o.o. Vinkovci 369.437,50 kuna s PDV-om.

Izgradnja samog objekta i krajobraznog uređenja okoliša će trajati 14 mjeseci, a završetak te svečano otvaranje centra predviđeno je tijekom lipnja iduće godine.

U tijeku su i pripreme za nabavu električnog turističkog broda, čamaca, kajaka, kanua i opreme za ribolov u vrijednosti od 2.583.390,00 kuna te brojnih drugih sadržaja za posjetitelje poput bicikala te opreme za edukacijske i interpretativne sadržaje u prirodi kao što su kompasi, navigacijski uređaji te mikroskopi i teleskopi.

Ukupna vrijednost projekta je 25.582.341,55 kuna od čega su bespovratna sredstva Europske Unije u iznosu 19.061.794,34 kune. Ugovorom o dodjeli sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionlnoj i lokalnoj razini, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje Gradu Otoku bespovratna sredstva u iznosu do 5.745.693,54 kune za sufinanciranje projekta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime