10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Vrbanja obilježila Dan Općine

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, sajmom obrtnika, otkrivanjem Spomen ploče vrbanjskim zrakoplovcima i Svečanom sjednicom općinskog vijeća, obilježen je Dan općine Vrbanja. Općina je to koja je prema zadnjem popisu stanovništva brojala 4.000 stanovnika, a u kojoj zbog odljeva mladih danas živi gotovo 1.000 manje. Uz provođenje socijalnih mjera, Općina nastoji revitalizirati poljoprivredu i stočni fond, jer to je okosnica ovoga kraja najistočnije županije.

Čuvajući uspomene na neka druga vremena i ljude koje su je obogatili, Općina Vrbanja podržala je inicijativu njihova poznatog pjesnika Ivana Ćosića Bukvina. Na dan središnjeg obilježavanja Dana Općine Vrbanja, otkrivena je spomen ploča na kući ovog pjesnika u čast hrabrim Vrbanjcima, zrakoplovcima, zaljubljenicima u nebeske visine. Na popisu je čak 11 imena.

Općina Vrbanja pomaže mlade obitelji jednokratnim naknadama. Za prvo i drugo dijete u iznosu od 5.000 kuna, treće i svako sljedeće u iznosu od 10.000 kuna. Sunfinanciraju vrtić, stipendiraju učenike i studente, povlače sredstva iz EU fondova, ulažu u infrastrukturu. Ovom prilikom napomenuto je kako je naglasak na ostanku ljudi ovdje, ali ništa bez otvaranja novih radnih mjesta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime