11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

VSŽ idealna za razvoj kamping turizma

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Četvrtinu turizma u Hrvatskoj ostvaruju kampovi. Od ukupnog broja, čak 98 posto kampova se nalazi na priobalju, a tek mršavih 2 posto na kontintentu. Kontinentalna Hrvatska ima gotovo sve preduvjete za razvoj takve vrste turizma, jer kamperi nisu statični, već gosti koji vole putovanja.

– U kontinentalnom dijelu Hrvatske ima mnogo resursa za razvoj malih kampova. Gosti traže izvornost, lokalnu ponudu, žele upoznati lokalnu situaciju, autohtonost. Taj temelj u ovom dijelu Hrvatske već postoji, bilo da krenemo od priče vina, rakije, pa preko kulena do cikloturizma – primijetio je Adriano Palman, direktor Ureda Kamping udruženja Hrvatske.

Prvi kamp na kontitentu otvoren je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, riječ je o kampu Spačva. – Inače, kampovi mogu nastajati u polju, šumi, uz rijeku, na rubnom području grada, gdje dozvoljava infrastruktura i plan grada – napomenula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice VSŽ.

U promociji kamping turizma uz Hrvatsku turističku zajednicu i lokalne zajednice, sudjeluje i Ministarstvo turizma, kao i Hrvatska banka za obnovu i razvoj kreditnim linijama uz čiju je financijsku pomoć otvoreno 10-ak privatnih obiteljskih kampova.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime