4 C
Vinkovci
Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Vukovar dobio sustav javnih bicikala

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovar je 15. grad u Hrvatskoj koji je uveo sustav javnih bicikala. Riječ je o najzelenijem, najzdravijem i cjenovno najpovoljnijem obliku javnog gradskog prijevoza koji je u potpunosti usklađen s direktivama Europske unije te vizijom i planovima grada Vukovara vezanim za održiv razvoj.

– 79 kuna godišnje članarine, registrirate se na www.nextbike.hr i tih 79 kuna kasnije koristite kao kredit za najam bicikala, pri čemu svaki dan 365 dana u godini, prvih 30 minuta je gratis i tek ako se vozite dulje od 30 minuta, zaračunava vam se 8 kuna po satu i taj kredit od 79 kn se troši – izjavio je Krešimir Dvorski, direktor tvrtke Sustav javnih bicikala.

Vukovarci zasada na raspolaganju imaju 10 bicikala javnih bicikala.

Kao grad milijune kuna smo uložili u protekle tri godine u razvoj biciklističke mreže diljem Vukovara. Da je usudio bih se reći, desetljetni san Vukovaraca povezivanja Borova Naselja i Vukovara u fazi realizaicje u suradnji sa Hrvatskih cestama – rekao je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.

Inače, uvođenje sustava javnih bicikala u grad Vukovar financirali su Grad Vukovar i Hrvatska turistička zajednica. Projekt je vrijedan 167 tisuća kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime