12 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Vukovar dobiva studenstki dom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovar dobiva studentski dom, potvrdili su to svojim potpisom Ugovora o izgradnji ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislav Petric i dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička, Mirko Smoljić. Dom će se graditi europskim novcem, koštat će oko 23 milijuna kuna. Završetak izgradnje studentskog doma, kapaciteta 108 ležajeva, najavljen je do sredine 2018. godine. 80 ležajeva bit će za studente slabijeg imovnog stanja, dok će dvije jednokrevetne sobe biti u potpunosti prilagođene osobama s invaliditetom. Dom će imati dva kata,

a gradit će se u neposrednoj blizini Veleučilišta, udaljen samo deset minuta hoda. A sto će to značiti za studenstki džep, nije potrebno posebice isticati. Primjerice, studentica prve godine fizioterapije, Marina Đigumović, samo za troškove stanovanja mjesečno mora izdvojiti 800 kuna. Kada tome doda troškove za hranu, taj iznos se znatno povećava. Izgradnju doma je pozdravila. “Pomoć će svim studentima i dobro će nam doći”, kazala je.

“Uistinu veliki dan. 2005. godine počeli smo obnavljati zgradu Veleučilišta. Danas imamo 920 studenata i to iz cijele Hrvatske. Ovaj studentski dom će značiti jednu zaokruženu cjelinu po pitanju standarda, ali i po pitanju studiranja naših studenata” mišljenja je doc.dr.sc. Mirko Smoljić, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička.

“Potpisali smo projekt za izgradnju studentskog doma u vrijednosti 23 milijuna kuna iz operativnog programa konkuretnost kohezija, dakle unutar našeg ministarstva. Vrijedni su projekti koji idu kroz ograničene pozive. Zato što se na neki način u cjelodnevnoj komunikaciji sa ugovornim tjelom može dopunjavati dokumentacija što je dogovoreno prema pravilima EU” istaknula je medijima ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac. Ugovori za izgradnju studenstkih domova kako se čulo, potpisani su ne samo u Vukovaru već i u drugim sredinama, gdje se pokazalo da su prijeko potrebni.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime