22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Vukovar domaćin Kongresa muzealaca Hrvatske

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je svečano otvoren četvrti Kongres muzealaca Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem. U četiri dana trajanja kongres poseban naglasak stavit će se na svakodnevnu problematiku s kojom se muzealci susreću, a odnosi se na skupljanje muzejske građe, čuvanje i zaštitu, te stručnu obradu. Sve to s ciljem jačanja muzejske struke i ove djelatnosti u Hrvatskoj, te razvijanju profesionalne suradnje u široj regiji.

Svake treće godine Hrvatsko muzejsko društvo organizira kongres ovakvog obujma, a prvi put je ovo da se održava u gradu na Dunavu. “Izuzetno je važno za muzejsku struku okupljanje muzejskih profesionalaca i svih onih, koji prate moderne muzeje, moderne postave. Svakako nam je drago da je to ove godine u Vukovaru u podneblju novih muzejskih projekata,” rekla je Vlasta Krklec predsjednica Hrvatskog muzejskog društva.

Zadovoljstvom domaćinstvom istaknula je i Ruža Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, kojoj su ovom prigodom mnogi gosti i čestitali na postignutim međunarodnim uspjesima vukovarskog muzeja u posljednje dvije godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime