21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Vukovar drugi po brzini legalizaciji u RH

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Grad Vukovar drugi je najuspješniji grad u Hrvatskoj po pitanju legalizacije objekata. Pokazali su to podaci iz registara na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Podsjetimo, u srpnju prošle godine stupile su na snagu nove izmjene i dopune Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, u okviru kojih je otvoren novi rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju koji traje do 30. lipnja ove godine. Po starom zakonu, po kojemu je rok za predaju zahtjeva bio 30. lipnja 2013. godine, za legalizaciju je prijavljeno 826.948 objekata, a riješeno je 76,80 posto predmeta, odnosno izdano 635.113 rješenja. Po novom zakonu i u novom roku, od 15. srpnja prošle godine do danas je prijavljeno još 12.749 predmeta, od čega je riješeno njih 3.914.

Nakon Dubrovnika, Vukovar je drugi najuspješniji, ili bolje reći najbrži grad, po broju riješenih zahtjeva za legalizaciju objekata. Itekako zadovoljni posljednjim podacima su i nadležni, iz gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje i upravljanje gradskom imovinom.”Podneseno je 2569 zahtjeva, od toga je riješeno 98,16%, a od kada su na snazi izmjene i dopune, podneseno je 10 zahtjeva, riješeno je sedam, dakle ostalo su još tri, a ukupno imamo još 57 zahtjeva. Grad Vukovar dosad nije imao niti jedno izuzimanje zahtjeva od strane resornog ministarstva, što nama, naravno, puno znači. To znači da tim stvarno radi jako dobro i kvalitetno te ih ovim putem pohvaljujem”, ističe Ivana Arambašić, pročelnica UO za prostorno uređenje, provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje i upravljanje gradskom imovinom. Podsjetimo, u srpnju prošle godine stupile su na snagu nove izmjene i dopune Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, u okviru kojih je otvoren novi rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju koji traje do 30. lipnja ove godine.

“Ovim putem pozivamo sve građane koji još svoje objekte nisu legalizirali da podnesu zahtjev, ukoliko imaju pitanja slobodni su doći u naš ured, da im pojasnimo sve što ih zanima”, poručila je Arambašić. Inače, ovo nije prvi puta da je Vukovar pri vrhu po broju pravomoćnih rješenja za legalizaciju. Primjerice, 2014. godine više od pet mjeseci bili su na prvom mjestu po uspjehu na području rješavanja zahtjeva za legalizaciju objekata. Ove godine, osim što zauzimaju drugo mjesto među 10 najbržih gradova po pitanju legalizacije, spadaju i u deset najbržih u izdavanju građevinskih dozvola.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime