22 C
Vinkovci
Subota, 22 lipnja, 2024

Vukovar je prvi grad u Hrvatskoj koji sufinancira troškove režija obiteljima s troje i više djece

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava predstavio je danas nove mjere za ostvarivanje prava na naknadu za troškove stanovanja kućanstvima s troje ili više djece do 16 godina starosti. Potaknuti, kako kažu, činjenicom koja kaže da je jedna od većih stopa rizika od siromaštva u kategoriji kućanstva s uzdržavanom djecom zabilježena u kućanstvima s troje ili više djece, u vukovarskoj gradskoj upravi usvojili su mjere koje za cilj imaju pomoći navedenim obiteljima, a posredno time i utjecati na smanjenje iseljavanja s istoka Hrvatske. – “Ostvarit ćemo to na način da ćemo im pokriti režijske troškove u iznosu do 6300 kuna na bazi godine dana”, pojasnio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Procedura je jednostavna, potrebno je doći u gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti, ispuniti obrazac te predočiti potrebnu dokumentaciju. – ” Dokumentacija obuhvaća osobnu iskaznicu, dokaz o prebivalištu, dokaz o prihodima, dokaz o statusu stanovanja i preslike rodnih listova za djecu, a ukoliko bude potrebno i ostalu dokumentaciju”, navela je Ana Kustura, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Vukovara.

Iz Grada Vukovara su također izvijestili da je za ovu mjeru iz gradskog proračuna osigurano milijun kuna te da korisnici mogu biti sve obitelji s troje i više djece, bez obzira na visinu primanja. Inače, ovakva mjera, pohvalili su se Vukovarci, jedinstvena je u Republici Hrvatskoj te će, prema ranije provedenoj anketi, uključivati stotinjak vukovarskih obitelji.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime